GuitarCodex - arpeggioer og skalaer

Your browser is completely ignoring the <APPLET> tag! This Java applet uses the MIDI capability for J2SE v1.3.x and requires Java-plugin. The notes and chords are generated by sending messages to one of the default synthesizer's MidiChannel objects directly using the MidiChannel.noteOn() and related methods.

GuitarCodex er et nyttig verktøy som har mange bruksområder. I bunn viser den deg skalaer og akkorder på gitarens gripebrett.

Det viser også hele layouten på gripebrettet for grep og skaler.

En måte å bruke programmet på er dermed som et oppslagsverk for akkorder, arpeggioer og skalaer. GuitarCodex har i så måte støtte for en rekke alternative stemminger.

En annen nyttig funksjon er at du kan bruke det for å øve improvisering og solospill over skalaer og akkorder. Sett programmet til å spille en akkord eller skala, og vise så samme eller enn annen akkord eller skala på gripebrettet, og improviser over den.

Programmet operereres med mus. Velg en akkord eller skala du vil øve på. For fingring, klikk på toner på gripebrettet.

For å øve improvisering. Sett programmet til å spille en akkord eller skala i loop. Du kan så øve på det gripebrettskartet som vises for vedkommende akkord eller skala. MEN, du kan også mens programmet spiller vedkommende akkord eller skala, så kan du bla gjennom og vise andre gripebrettskart for en hvilken som helst annen akkord eller skala.

Kryss av for avkryssingsboksen “Loop Chord”, dra glidebryteren for å velge en arpeggiotid og klikk “Play”.

Tips: Last ned og installer soundbank-deluxe.gm fra java.sun.com/.../soundbanks.html, for å få bedre lydkvalitet i java-applikasjoner.

Egenskaper

  • Kart over gitarens gripegbrett for akkorder og skalaer
  • Akkordleksikon - støtte for ulik stemming
  • Skalafinner
  • Akkordnavnfinner - Du kan finne akkordnavn ved velge toner ved å klikke på gripebrettet.
  • Veldig enkelt, men nyttig verktøy for improvisering og soloøvelse. Spill en akkord i loop og finn en passende skala å improvisere over, mens GuitarCodex spiller akkorden.
  • Lær skalaer, «kirketonearter» og akkorder.
  • Finn akkorder, arpeggioer, skalaer og «kirketonearter» i forskjellige stemminger.